Публикувай ОБЯВА
  • Потребители: 365346

Често задавани въпроси1.1. Частни лица:
- Всеки потребител може да направи безплатно регистрация в сайта ни като частно лице. Направата на нова регистрация изисква да имате e-mail адрес, който не фигурира в базата ни данни към момента.
- Всеки потребител с регистрация като частно лице може да подава ОНЛАЙН и Малки обяви.
- Онлайн обява - всички частни потребители могат да подават до 5 обяви, които се визуализират единствено в сайта ни.
- Малки обява - всички частни потребители могат да подават по 1 безплатна обява, която ще се визуализира едновременно в сайта ни, в частта "Малки обяви", и в хартиеното ни издание за гр. Варна, а за гр. София - само в сайта ни. 
/Повече за методите за подаване на обявите прочетете от ТУК /

1.2. Фирми:
- Всеки потребител може да направи безплатно регистрация в сайта ни като фирма, с всякаква сфера на дейност, ОСВЕН недвижими имоти. Направата на нова регистрация изисква да имате e-mail адрес, който не фигурира в базата ни данни към момента.
- Всеки потребител с регистрация като фирма може да подава ОНЛАЙН и Малки обяви.
- Онлайн обява - всички частни потребители могат да подават до 5 обяви, които се визуализират единствено в сайта ни.
- Офлайн обява - всички частни потребители могат да подават по 1 безплатна обява, която ще се визуализира едновременно в сайта ни, в частта "Малки обяви", и в хартиеното ни издание за гр. Варна, а за гр. София - само в сайта ни. 
/Повече за методите за подаване на обявите прочетете от ТУК /

1.3. Агенции за недвижими имоти:
- Всяка агенция за недвижими имоти може да притежава собствено подпространство, което представлява вид платена реклама.
- Профилите на агенциите се създават от администратора на сайта.
- Всяка фирма разполага с индивидуално количество оферти, съобразно избрания от тях пакет за реклама.
/Можете да видите възможностите за реклама чрез собствено подпространство от ТУК или се свържете с нас /
ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НЕ ДЪЛЖАТ ТАКСИ ИЛИ КОМИСИОННИ ПРИ РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПРОДАЖБА ЧРЕЗ САЙТА.

ВАЖНО:
Фирмите за недвижими имоти и лицата извършващи посредническа дейност нямат право да подават обяви за имоти, използвайки фирмен профил или профил на частно лице. Обяви за недвижима собственост могат да се подават от посредници, единствено от профил на АГЕНЦИЯ.

При установяване на нередност или злоупотреба с публикуването на фирмени обяви от името на частно лице, администраторите на сайта имат правото да премахнат некоректните оферти без изрично предупреждения на потребителя.
Потребителите регистрирани като частни лица или фирми ще видят в профила си следните полета:
2.1 Мои обяви /Актуални/
- Тук се съхраняват подадените от Вас ОНЛАЙН обяви, които все още са активни и видими в сайта.
- Периода на обявите и тяхната актуалност се определя от всеки потребител при подаването на обявата. Възможностите са 7 дни, 14 дни или 1 месец.

2.2. Мои обяви /Архивни
/
- След като периодът на ОНЛАЙН обявите изтече и Вие не сте подновили обявата си, то обявата се премества от мои обяви - актуални, в мои обяви - архивни. Ако обявата Ви е съхранена в това поле, значи тя в момента не е видима за потребителите в сайта. Във всеки момент можете да подновите обявата си, като влезете в режим на редакция на обявата и промените статуса и от Изтекла на Активна.

2.3. Офлайн обяви

В полето Малки обяви се съхраняват всички обяви, които сте подавали с цел публикуване в сайта ни и в хартиеното ни издание в гр. Варна, а за гр. София - само в сайта ни. Малките обяви се публикуват за период от 1 ден, тоест подадена днес обява до 15 часа се публикува на следващия ден, а обява подадена след 15 часа се публикува на по-следващия ден, в който имаме брой. Подновяването и преизпращането на обявите се реализира от бутонът за редакция, който стои в дясно от всяка обява. След като отворите обявата си ще видите бутон "Изпрати отново". След като сте изпратили повторно обявата си, това означава, че тя е влязла отново в системата ни за обработка и отново ще бъде публикувана.

2.4. Моят портфейл

Вашият виртуален портфейл Ви позволява лесно и бързо да се разплащате в сайта ни. Можете да заредите кредити в портфелът си и да използвате тези средства когато Вие пожелаете и за каквото Вие пожелаете. Заредените суми в акаунитите Ви се съхраняват до тяхното изчерпване от Ваша страна. Системата Ви позволява да проследявате кога са зареждани и кога и за какво са изхарчвани Вашите кредити.

2.5. Съобщения

Страницата позволява да водите лична комуникация с останалите потребители, да задавате въпроси относно даден продукт или услуга, от която се интересувате, или да отговаряте на запитвания относно Ваша реклама. От това меню ще можете лесно и бързо да повишите възможността за директни онлайн продажби.

2.6. Любими

Докато разглеждате обяви в сайта, може някои от тях да Ви направят по-силно впечатление и да искате да ги видите повторно, или да сравните две или повече оферти от потребители. За целта всяка онлайн обява, която разглрждате е снабдена с бутон   Добави в любими, който се намира под картата и контактите на потребителя.


2.7. Настройки на профила

От това поле можете да конторлирате личната си информация в сайта като име, данни за Вас като дата на раждане, адреси и телефони. През настройките на профила можете да публикувате Ваш аватар или лого на фирмата Ви. Можете да смените паролата си или да настроите известията, които получавате по е-mail.

2.8. Блокирани потребители

Ако някои потребител Ви смущава с въпроси и лични съобщения, които Вие не желаете да получавате, можете да блокирате въпросния потребител.


3.1. Възможности:
Всеки регистриран потребител в сайта ни има възможност да зареди своя портфейл с кредити, с които да се разплаща и да използва пълноценно възможностите за реклама, които сайта предлага. Можете да използвате кредитите за следните платени услуги:
- Подаване на неограничен брой Малки обяви със статус VIP;
- Промяна на статуса на подадените ОНЛАЙН обяви, като от обикновени, направите обявите си VIP.
Повече за подаването, периода и цената  на VIP обявите можете да прочетете от ТУК
- Можете да четете днешни обяви за гр. Варна и гр. София в частта "Малки обяви". Това са обявите, които са публикувани в днешния брой на весника в гр. Варна.
- Можете да изтеглите днешният брой на хартиеното ни издание с всички рекламни карета под формата на PDF.

3.2. Цени:
- Един кредит е на стойност 0.60 лв с ДДС.
- Имате възможност да закупувате различни пакети, като колкото по-голяма е предплатената сума, толкова по-евтин ще струва за Вас един кредит.
Цените на кредитите и пакетите можете да прочетете от ТУК

3.3. Използване на кредитие:
- Заредените кредити стоят в профила Ви до момента, в който Вие не решите да ги използвате за дадена услуга. 
- Ако сте заредили кредити и искате да направите някоя от Вашите онлайн или офлайн обяви за вестника VIP - трябва да смените статуса на обявата си и съотверно да заплатите с наличните си кредити. Повече за смяната на статуса на обявите от обикновена на VIP, можете да научите от ТУК.
- Ако искате да четете днешни обяви или да изтеглите новия брой на вестника ни под формата на PDF, то следва да активирате абонамент, което можете да направите от ТУК.
- Услугите, които можете да заплащате с кредити са на цена 2 кредита (1.20 лв с ДДС). При заплащане с кредити за дадена услуга, от общия брой кредити, които притежавате, ще бъде приспадната стойността на избраната от Вас услуга.
ПРИМЕР: Ако притежавате 10 кредита и се абонирате за четете на вестник "Позвънете" за гр. Варна  за един ден, то от профила Ви ще се приспадне един кредит и общия брой на кредитите Ви ще остане 8.

3.4. Методи за закупуване на кредити:
Сайтът предлага няколко възможности за разплащане ако желаете да си закупите кредити. Методите са:
- Заплащане с СМС;
- Заплащане чрез Epay;
- Заплащане чрез EasyPay;
- Заплащане по банков път;
Подробности относно методите за закупуване на кредити можете да видите от ТУК.


Администраторите имат право да премахват и връщат за редакция обяви, ако нарушават някое от следните правила:
Частни обяви са обяви с лично направени снимки, за продажба или размяна на лични вещи.
Бизнес обяви са обяви от представители на фирми, онлайн магазини или лица, развиващи търговска дейност в сайта.
Език – Задължително обявата трябва да е на български език, на кирилица. Позволява се използването на латиница за изписването на чуждестранни марки.
Кратки обяви – Не се допускат кратки и неясни обяви.
Дублирани обяви – Може да публикувате само една обява за един артикул. Ако разполагате с различни размери и цветове от даден артикул, моля, добавете ги в една обява.
Категории – Може да добавите обявата само в една категория. Обявата трябва да бъде поставена в съответната категория, която най-добре описва предлаганата стока или услуга.
Снимки – Трябва да бъдат свързани с предлаганата стока или услуга. В Частни обяви не се позволява да се използват снимки, свалени от интернет пространството. Tе могат да служат само като допълнение към лично направените снимки. Всеки потребител носи отговорност за публикуваните от него снимки.
Обяви с рекламна цел – Позволяват се единствено обяви за конкретни стоки и услуги. Използването на обяви за чисто маркетингови цели е забранено.
Афилиейт маркетинг програми - забранено е публикуването на обяви за работа през интернет, както и всякакви видове мрежов маркетинг.
Авторски права – не е позволено копирането на текста и снимките на чужди обяви.
Нереалистични оферти - Обявите с некоректно посочена цена, с цел промотиране на артикула, ще бъдат премахвани.
Безплатно – Обяви, посочени като “безплатни”, са само за артикули, които се подаряват.
Забранени артикули – всички стоки и услуги, които са забранени за продажба според Българския закон. Пълен списък с такива стоки може да на намерите в Споразумението.